Circuit Turcia – Cappadocia

Code: GBDVSA

Cea mai veche înregistrare a numelui Cappadocia este de la sfârșitul secolului al VI-lea î.Hr., atunci când apar în inscripțiile trilingve a doi regi din perioada timpurie a Imperiului AhemenidDarius I și Xerxes, ca fiind una dintre țările mai vechi (dahyu-) ale Imperiului Persan. În aceste liste de țări, numele vechi persan este Katpatuka, care este de origine incertă: numele ar putea fi autentic din limba veche persană, însemnând fie țara “Ducha / Tucha” sau “țara cailor frumoși” (în concordanță cu faptul că Cappadocia antică a fost celebră pentru creșterea cailor). Conform unei alte teorii, aceasta este o formă de persanizare a numelui hitit pentru CiliciaKizzuwatna. Versiunile lingvistice din inscripțiile elamite și akkadiene conțin un nume similar în akkadiană katpa “parte”(cf. Evr katef) și un nume de conducător sau strămoșul lor, Tuka.

 

Servicii incluse
– Mic dejun (Inclus)
– Cazare 7 nopti in camera dubla in hoteluri de 4* (Inclus)
– Transport cu avionul pe ruta Bucuresti – Antalya – Bucuresti (Inclus)
– 1 bagaj de cala si 1 bagaj de mana de/ persoana (Inclus)
– Taxe de aeroport (Inclus)
– Transport cu autocarul pe tot parcursul circuitului (Inclus)
– Asistenta turistica in limba romana (Inclus)
Servicii optionale
– Supliment Demipensiune (7 cine bufet) – 109 Euro / persoana (Optional)
– Pachet PREMIUM (5 pranzuri, toate intrarile la obiectivele turistice din program, toate excursiile optionale din program, toate taxele de statiune): 99 Euro/ persoana (Optional)
Servicii neincluse
– Bacsisul pentru ghidul si soferul local: recomandat 5 euro/persona/zi (se achita la fata locului) (Neinclus)

Servicii neincluse în preț:
• Asigurare medicală și storno
• Intrări la obiectivele turistice
• Taxe de stațiune

*Servicii opționale neincluse în preț (se pot rezerva doar in agentie, inainte de plecare!):
• Supliment demipensiune (7 cine tip bufet): 109 Euro/ persoană
• Pachet PREMIUM (5 prânzuri tip bufet si meniu, toate intrările la obiectivele turistice din program, toate excursiile opționale din program, toate taxele de stațiune): 99 Euro/ persoană

*Zbor cu balonul cu aer cald in Cappadocia (se poate rezerva doar la fata locului si se organizeaza in functie de conditiile meteo): aprox 195 Euro/ persoana

Acte necesare:
• Pașaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii din sejur

 • CONDITII DE PLATA:
  – La inscriere se achita un avans minim de 30% din valoarea totala a pachetului, nerambursabil in caz de anulare
  – Diferenta de 70% se achita cu cel putin 30 de zile inainte de data inceperii excursiei
 • CONDITII DE ANULARE:
  – 30% penalizare pentru anularea cu mai mult de 30 de zile inainte de plecare
  – 100% penalizare pentru anularea cu 30 – 0 zile inainte de plecare sau no show

1

Ziua 1 – Bucuresti – Antalya

Check-in și îmbarcare pe aeroportul din București Otopeni cu destinația Antalya. Transfer şi cazare în zona Antalya la hotel de 4*.

2

Ziua 2. Antalya – Cappadocia

Mic dejun. Plecare spre Konya, locul de proveniență al misticilor sufi, denumiți „Derviși Rotitori” datorită faimoasei lor tehnici de rotire ca formă de pomenire a Divinului într-o ceremonie Sama. Se strabate zona pitorească a Munților Taurus și a stepei anatoliene. Seara, cazare în zona Cappadocia la hotel de 4* .

3

Ziua 3. Cappadocia

Mic dejun. Se vizitează Parcul Național Göreme, inclus în patrimoniul UNESCO și cunoscut pentru formațiunile înalte și peșterile impresionante, fiind unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj ale lumii bizantine. Opțional, se poate vizita și muzeul în aer liber Göreme*. Oprire pentru fotografii la cetatea de piatră naturală din Uçhisar, cel mai înalt punct din Cappadocia și vizită la unul dintre impresionantele „orașe” labirintice subterane, cu biserici și case săpate în piatră. Seara, întoarcere la hotel în zona Cappadocia.

4

Ziua 4. Cappadocia

Mic dejun. În prima parte a zilei se vizitează o cramă, unde se pot degusta vinuri locale. După-amiaza, vizită la o țesătorie tradițională pentru a descoperi arta meșteșugăritului. Seara, întoarcere la hotel în zona Cappadocia.

5

Ziua 5. Cappadocia – Antalya 

Mic dejun. Plecare spre Antalya. Oprire la impozantul caravanserai Selgiuc din Valea Konya, construit în sec. al Xlll – lea în onoarea sultanului Alaeddin Kayqubad. Seara, cazare în zona Antalya la hotel de 4* .

6

Ziua 6. Antalya 

Mic dejun. Tur de oraș în Antalya, emblematicul oraș de pe Riviera turcească. Se vizitează portul de yachturi, centrul vechi și faimosul minaret – simbol al orașului, Yivli Minare. Vizită la un magazin de bijuterii și la unul de articole din piele. Timp liber pentru cumpărături. După-amiaza, vizită la impresionanta cascadă Karpuzkaldiran. Seara, cazare în zona Antalya la hotel de 4*.

7

Ziua 7. Antalya – Manavgat* 

Mic dejun. Opțional, excursie cu barca pe râul Manavgat*, cu prânz inclus și oprire la o plajă cu nisip fin. Seara, întoarcere la hotel în zona Antalya.

8

Antalya – Bucureşti 

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru check-in și îmbarcare cu destinația București Otopeni.

 

1 recenzie pentru Circuit Turcia – Cappadocia

 1. Adina

  Multumesc pentru vacanta minunata pe care am avut-o datorita XXLTOURS. Ati dat dovada de profesionalism, am reusit sa rezerv vacanta dorita in cel mai scurt timp.

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Price:149.00

Rezerva tur

 Numar bilet  × 149.00
Total = 149.00

sau

Completeaza formularul de mai jos pentru a ne spune ce cauti